Producătorul de hârtie Pehart Group a anunțat că va inaugura o nouă linie de producție în România, în municipiul Sebeș din județul Alba. Investiția depășește suma de 10 milioane de euro.

pehart sebes

Pehart Group, care a deschis prima fabrică în urmă cu aproape 200 de ani, în 1837, deține brandul Pufina și este al doilea cel mai de succes brand de hârtie de uz casnic de pe piața românească. Compania are deja două fabrici, una chiar la Sebeș, orașul în care va fi inaugurată noua linie de producție, iar cealaltă la Dej, în județul Cluj.

Compania anunță că hârtia igienică și prosoapele produse în noua fabrică vor avea o calitate superioară, datorită tehnologiei în care s-a investit:

Aceasta va opera cu tehnologii de ultimă oră, inovative, cu un înalt nivel de performanţă în ceea ce priveşte protejarea mediului, dar şi a angajaţilor şi clienţilor finali. Noua linie de producţie din fabrica Pehart de la Sebeş a beneficiat de o investiţie de peste 10 milioane de euro, iar tehnologiile folosite aici duc producerea hârtiei la un alt nivel – produsele finite, hârtia igienică şi prosoapele din hârtie au calităţi mult îmbunătăţite, de nivel premium

Un alt efect scontat al acestei investiții va fi consolidarea poziției companiei pe piața românească și creșterea exporturilor: „Deschiderea unei noi linii de producţie a venit firesc, ca parte a dezvoltării naturale a companiei. Strategia noastră de business urmăreşte mărirea capacităţii de producţie pentru piaţa internă prin consolidarea poziţiei brandurilor proprii în marile lanţuri de magazine şi creşterea constantă a calităţii produselor, iar pentru piaţa externă, prin extinderea pe noi pieţe“.

Conform site-ului oficial Pehartgroup.ro, istoria companiei a început în 1837, odată cu înființarea unei fabrici de hârtie la sânpetru, lângă Sas Sebeș-Zărnești.

După naționalizarea efectuată de către comuniști, compania a revenit în proprietatea privată în 2005, când activele au fost preluate de un antreprenor român din Dej, județul Cluj, și de Banca Europeană pentru Dezvoltare Regională.

În 2017, compania a fost preluată de fondul de investiții Abris Capital Partners. Compania re 600 de angajați și produce atât pentru piața internă, cât și pentru export în Austria, Bulgaria și Moldova.

Lasă un răspuns

  1. Magazin Decathlon inaugurat în Alba Iulia, în acest an – YesComment

    […] Investiție de 10 milioane de euro într-o fabrică din Alba – detalii AICI  […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.