[ad_1]

Plenul Consiliului Concurenței se află în imposibilitatea de a mai aplica amenzi ori declanșa investigații din data de 6 aprilie, după ce au expirat mandatele unor membri ai conducerii și nu mai este cvorum pentru astfel de decizii, se arată într-o adresă trimisă în Parlament de Bogdan Chirițoiu, președintele autorității. Plenul Parlamentului se va reuni luni, 22 aprilie, pentru a numi șapte noi membri în conducerea autorității și a debloca situația.

Bogdan ChiritoiuFoto: AGERPRES

Tot blocajul a apărut în contextul adoptării Legii nr. 71/2024 de modificare a Legii concurenței nr. 21/1996, promulgată de Iohannis în data de 28 martie 2024, prin care s-a prevăzut majorarea de la 7 membri la 9 membri pentru Plenul Consiliului Concurenței, for de conducere care are nevoie de cvorum pentru a decide declanșarea unor investigații ori aplicarea unor amenzi. Legea a intrat în vigoare luni, 15 aprilie.

Chirițoiu: Nu mai avem cvorum din 6 aprilie. Am adoptat cât de multe decizii am putut înainte

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a precizat marți pentru HotNews.ro că pe legea veche, Plenul autorității avea 7 oameni, iar 3 posturi sunt vacante de peste 1 an, timp în care autoritatea a trimis mai multe adrese către Parlament pentru a rezolva această situație.

Problema s-a acutizat recent, când alte două posturi s-au vacantat în data de 6 aprilie 2024, iar noua lege a crescut numărul membrilor Plenului la 9…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns