Mai multe magazine au fost amendate pentru creșteri nejustificate ale prețurilor, conform unei informări făcute miercuri de Inspectoratul de Poliție Județeană (IPJ) Harghita și de Instituția Prefectului din același județ.

bani coronavirus

Sursele citate au precizat, într-un comunicat: „Au fost efectuate verificări la 15 unităţi economice, care au vizat verificarea preţurilor practicate, în scopul prevenirii creşterii nejustificate a acestora.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la 80 500 lei. Au fost realizate confiscări în valoare de circa 1 200 de lei, constând în produse şi sume nejustificate deţinute de agenţii economici”.



IPJ Harghita a informat că polițiștii aveau suspiciuni că firmele respective desfășurau acte de comerț de acest fel, iar în mai multe cazuri aceste suspiciuni s-au confirmat.

 

La sfârșitul lunii martie, Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a oferit asigurări că nu există probleme cu aprovizionarea în România și că –după scurte perioade de scumpire – mărfurile au revenit la prețurile inițiale. Excepție fac doar unele produse de import. Detalii puteți găsi aici 

Unul dintre produsele care s-au scumpit în această perioadă este drojdia. Prețurile au crescut în ciuda faptului că fabrica de drojdie Rompak SRL Paşcani, singurul producător de drojdie de panificaţie din România, a precizat că nu a majorat prețul niciunui sortiment de drojdie pe care îl produce. Mai multe detalii 

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns