[ad_1]

Apple analizează posibilitatea de a construi și lansa roboți personali care să fie folosiți în casă și sunt încercate mai multe prototipuri, spun surse citate de Bloomberg. Nu este clar dacă se va concretiza ceva. Apple a renunțat recent la ideea dezvoltării unor mașini electrice, proiect la care s-a lucrat aproape un deceniu.

Magazin Apple StoreFoto: Mirko Vitali, Dreamstime.com

Testele cu roboți sunt în fază de început și ar fi vorba despre un robot care i-ar putea urma pe oameni prin casă, iar o altă idee este de a construi un aparat sofisticat care ar putea fi pus pe birou și ar putea deplasa un ecran. Nu se știu foarte multe detalii despre acești roboți.

Ar putea roboții autonomi personali să fie „the next big thing”, adică un produs care să aducă miliarde de dolari în vânzări pentru Apple? Greu de crezut. Apple vinde anual peste 230 de milioane de iPhone-uri și obține prin asta o cifră de afaceri de peste 200 miliarde dolari.

Ideea unor roboți autonomi care să fie folosiți în casă nu este nouă la Apple și a mai fost discutată și cu câțiva ani în urmă. Sunt însă o serie de obstacole tehnice de depășit și durează foarte mult dezvoltarea.

Un gadget robotic Apple ar avea un preț ridicat, iar asta va însemna probabil volume mici de vânzări, cum este și în cazul căștilor VR Vision Pro.

Sunt la vânzare roboți autonomi de la alte companii, însă nu se vând în volume mari, mai ales că sunt…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

  1. bmj

    Foarte interesanta ideea de a avea roboti personali la noi acasa de la Apple. Desi poate parea o noutate, compania nu este straina de aceasta idee si a mai discutat despre asta in trecut. Totusi, se pare ca exista anumite probleme tehnice de depasit care fac ca dezvoltarea lor sa dureze mult. Intrebarea este daca vor reusi sa le depaseasca si sa lanseze cu succes acesti roboti pe piata. Chiar daca ar putea aduce venituri mari, cred ca este greu de crezut ca vor putea concura cu cifrele de afaceri impresionante obtinute de Apple prin vanzarea de iPhone-uri. Ramane de vazut cum se vor rezolva aceste obstacole si daca vor reusi sa ne aduca in viitor o noua tehnologie revolutionara. Interesanta dezbatere!