[ad_1]

O politică fiscală moderat restrictivă necesară pentru conformarea cu „frâna datoriilor” din Germania permite inflaţiei să o ia în direcţia cea bună, a afirmat luni ministrul de finanţe, Christian Lindner.

Christian LindnerFoto: Olivier Matthys / AP – The Associated Press / Profimedia

„Frâna datoriilor este frâna inflaţiei”, a declarat Lindner, la un eveniment dedicat celei de-a 15-a aniversări a limitei constituţionale privind deficitele publice, relatează Reuters și Agerpres.

În 2009, pentru a frâna acumularea de noi datorii, a fost inclus un paragraf special în Constituţia Germaniei. Conform acestui amendament, cunoscut sub numele de frâna datoriei, „debt break”, Guvernul federal poate contracta datorii noi până la echivalentul a 0,35% din Produsul Intern Brut. Însă, Berlinul poate depăşi acest prag dacă Germania este lovită de un dezastru natural sau în „situaţii de urgenţă excepţională”, care sunt dincolo de controlul statului şi afectează în mod semnificativ situaţia financiară a ţării.

Datele finale publicate miercuri arată că rata anuală a inflaţiei în cea mai mare economie europeană a încetinit la 2,3%, pe fondul preţurilor mai scăzute la alimente şi energie. Este cel mai redus nivel din iunie 2021.

Exemplul SUA

În Statele Unite, politica expansionistă privind finanţele publice, cu un nivel ridicat al datoriei, a dus din nou la creşterea inflaţiei, a explicat Lindner. Conform…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns