Concediu în Grecia doar cu certificat de vaccinare? Două destinații turistice preferate de români susțin această idee

Grecia și Spania, două dintre statele europene în a căror economie turismul joacă un rol extrem de important, insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva Covid-19 la nivelul Uniunii Europene.

Poziția oficială a Greciei

Primul ministru al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenţia de presă elenă ANA, că prin introducerea în Uniunea Europeană a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, „putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta“.

El a afirmat că va susține ideea unui astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână.

 

Ce declară autoritățile spaniole

În același timp, ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe pentru crearea unui astfel de certificat, care ar putea să ajute la revitalizarea deplasărilor.

Gonzales a declarat, la postul de radion RNE: „Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii“.

Ea susține că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar mondial, adăugând că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR.

 

Acces mai devreme la restaurante și cinematografe pentru cei vaccinați? Propunerea care a generat un val de comentarii

Lasă un răspuns